Duitsland Instituut

Ga jij volgend jaar naar Duitsland voor studie of onderzoek? Doe vóór 1 december een aanvraag voor de studiebeurs van het Duitsland Instituut of de DAAD! Voor HBO- en WO-studenten en (aanstaande) promovendi uit Nederland die voor een zomercursus, uitwisseling (buitenlandsemester), hele master of onderzoek naar Duitsland gaan. Bij toekenning kun je tot 1.200 euro per maand ontvangen. Alle informatie vind je hier.

Het gaat om de volgende beurzen:

  1. Het DIA-Stipendium: een eenmalig bedrag van 2.312 euro voor één semester in Duitsland in het kader van een uitwisseling, master of onderzoek. Deze beurs kan gecombineerd worden met een Erasmus-beurs en kan ook aangevraagd worden door studenten met een niet-Nederlandse nationaliteit als ze goed kunnen beargumenteren waarom hun verblijf bijdraagt aan de Duits-Nederlandse academische uitwisseling.
  2. DAAD-beurs voor een hele master: 861 euro per maand voor maximaal 24 maanden voor een hele master in Duitsland vanaf oktober 2021. 
  3. DAAD-beurs voor een zomercursus / Summer School: een eenmalig bedrag van 1.060 euro voor een zomercursus/Summer School in Duitsland van minstens 18 cursusdagen in de zomerperiode 2021.
  4. DAAD-beurs voor een onderzoeksverblijf: 861 – 1.200 euro per maand voor een verblijf in Duitsland van 7-12 maanden voor een onderzoeksproject.