ECN & Mallinckrodt

Beste ACD’ers
De LEC heeft wel een hele bijzondere excursie gepland op 22 april. We gaan namelijk niet naar één, maar twee bedrijven. Wij gaan naar het prachtige plaatsje Petten om daar ECN, een bedrijf dat kernenergie opwekt en Mallinckrodt dat handelt in medicijnen.
 Rare combinatie om deze 2 bedrijven samen te bezoeken? Juist niet, het is juist een kerngoede combinatie. Mallinckrodt heeft namelijk bepaalde isotopen nodig voor het maken van medicijnen, terwijl ECN juist middels kernreacties deze isotopen produceert. Deze isotopen komen tot stand door een kernreactor en een cyclotron!
Het wordt dus een ontzettend leuke en interessante dag. Maar het feest is na het bezoek van deze twee  nog niet afgelopen, want de mensen die wat weten van topografie zijn bekend met de kustlocatie van Petten. Daar gaan wij dan ook gebruik van maken. De dag wordt afgesloten met een LECkere strand chillings  met bbq en bier er bij.
De strandchillings zal ongeveer 10 euro kosten, de excursie zelf zal duren van 9:30 tot 16:00 (reistijd niet bij inbegrepen)
Wij hebben er veel zin in en de rest ook, dus wees op tijd met inschrijven! (in het ACD-hok)
Groetjes en Kusjes,
De LEC