Teijin Aramid

 

Droom je van het breken van records? Het lanceren van een ruimtevaartuig naar Mars? Deel uitmaken van een team dat de revolutie in hernieuwbare energie beveiligt? Dit is de echte ervaring van medewerkers bij Teijin Aramid, en dit is nog maar het begin.

Teijin Aramid: ‘De ambities van de wereld verwezenlijken’

Teijin Aramid is een hoogwaardig technologiebedrijf op het gebied van aramiden en een Nederlandse dochteronderneming van de Japanse Teijin Group. Met meer dan 2.000 medewerkers wereldwijd heeft onze organisatie wereldwijde ambities.

We onderscheiden ons door de vertrouwde partner te zijn in diverse sectoren, zoals de auto-industrie, veiligheid en levensbescherming, ballistiek, ruimtevaart, olie- en gastransport, en hernieuwbare energie. Onze klanten presenteren hun problemen en dromen aan ons. Wij passen onze kennis en expertise toe. Samen creëren we oplossingen die de industrie vooruit helpen.

Onze passie zit in elke vezel

Sterker dan staal. Zeer hittebestendig. Licht van gewicht maar duurzaam. Dit zijn slechts enkele eigenschappen die onze hoogwaardige aramide-oplossingen – Twaron®, Teijinconex® en Technora® – unieke antwoorden maken op complexe uitdagingen. Deze hoogwaardige aramidevezels worden geproduceerd in fabrieken in Nederland, Thailand en Japan, terwijl ons hoofdkantoor en Research and Innovation Center (RIC) zich in Arnhem bevinden. Onderzoek en ontwikkeling (R&D) vormen de kern van ons werk en drijven de vooruitgang die we boeken om de ambities van onze klanten tot leven te brengen.

Samen groen 

Zowel Teijin Aramid als de Teijin Group zijn vastbesloten om onze planeet en samenleving te beschermen. Door de unieke eigenschappen van aramide op innovatieve manieren toe te passen, hebben we tal van baanbrekende bedrijven geholpen hun producten – van banden en aanmeerlijnen tot transportbanden en kogelvrije kleding – duurzamer te maken. Dit, in combinatie met ons streven om onze milieubelasting te monitoren en onze focus op het verbeteren van de circulaire economie, heeft ons tot een leider in de industrie op het gebied van duurzaamheid gemaakt.

Je volledige potentieel ontwikkelen

We streven ernaar om wereldleider te zijn in de productie van hoogwaardige aramidevezels. Om dit ambitieuze doel te bereiken, zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe kansen, markten, technologieën en talent om onze groei te stimuleren. In ruil daarvoor zetten we ons in om onze teams in staat te stellen hun beste werk te leveren. Passie en excellentie zijn twee pijlers van ons waardesysteem, en we ondersteunen deze in onze medewerkers door middel van:

  • Werk en leren

Gecertificeerde en nationaal erkende beroepsopleidingen, waaronder cursussen en trainingen (op onze productielocaties).

  • Apprenticeships 

Een apprentice verwerft praktische vaardigheden en kennis in een specifiek vakgebied door samen te werken met ervaren professionals.

  • Traineeships

Een trainee werkt aan verschillende opdrachten, meestal in drie periodes van 6 maanden, waarbij verschillende afdelingen kunnen worden betrokken, zoals management, Marketing & Sales, Informatie Management, Onderzoek & Innovatie en Operations. Het belangrijkste doel is om de trainee voor te bereiden op een specifieke rol.

  • Managementprogramma’s

Een gestructureerd educatief initiatief gericht op het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden bij individuen om hen voor te bereiden op managementfuncties binnen onze organisatie.

  • Young Professional-programma’s

Een jonge professional wordt aangenomen voor een specifieke rol en ontvangt een aanvullend ontwikkelingsprogramma gericht op functie specifieke vaardigheden of persoonlijke groei.

  • Persoonlijke ontwikkelingskansen

Persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden worden afgestemd op je ambities, met een ontwikkelingsbudget van 1500 euro beschikbaar.

We behoren tot de top 25% van best betalende Nederlandse werkgevers en bieden aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden voor alle salarisniveaus. Onze medewerkers profiteren van collectieve verzekeringen, en we doen ons best om ervoor te zorgen dat onze medewerkers kunnen genieten van een gezonde balans tussen werk en privé. Afhankelijk van de omstandigheden van onze teamleden bieden we flexibele werktijden, de mogelijkheid om thuis te werken en deeltijdwerk.

Teijin Aramid heeft regelmatig vacatures voor gemotiveerde technologie- en scheikundestudenten met een passie voor aramiden en de ambitie om aan de voorhoede van technologische ontwikkelingen te werken.

Als je geïnteresseerd bent in het helpen verwezenlijken van onze ambities en wilt werken aan je eigen doelen, ontdek dan meer over een carrière bij Teijin Aramid. Verbind met ons via verschillende platforms om meer te weten te komen en mogelijke carrièremogelijkheden te ontdekken:

Hoofdwebsite: Teijin Aramid

Vacaturewebsite: Teijin Aramid vacatures

LinkedIn: Teijin Aramid LinkedIn

Instagram: Teijin Aramid Instagram

Facebook: Teijin Aramid Facebook

Twitter: Teijin Aramid Twitter

YouTube: Teijin Aramid Youtube