Informatie voor bedrijven

 

Het Amsterdams Chemisch Dispuut (ACD) is de studievereniging voor scheikundestudenten in Amsterdam, zowel op de Universiteit van Amsterdam (UvA) als op de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Momenteel telt het ACD ruim 500 leden, waarvan 160 masterstudenten. Ook houden wij goed contact met de onderzoeksgroepen van beide universiteiten, waaronder PhD’ers.

Als studievereniging hebben wij als doel om onze leden een beter inzicht te geven in de mogelijkheden tijdens en na hun studie. De studie scheikunde kent een breed scala richtingen op de arbeidsmarkt, deze proberen wij zo goed mogelijk te belichten. Dit doen wij door samen te werken met bedrijven en onderzoeksinstituten die mogelijk interessant zijn voor onze leden.

Onze leden hebben door de breed ingerichte bachelor een brede basis binnen alle vakgebieden van de scheikunde, zoals (an)organische chemie, computationele chemie en biochemie. De studenten ontwikkelen tevens laboratoriumvaardigheden door middel van projecten bij onderzoeksgroepen binnen en buiten de universiteit. Tijdens de masterfase krijgen studenten de ruimte om zich te specialiseren in de verschillende vakgebieden. De drie tracks, bestaande uit: Molecular Sciences, Science for Energy and Sustainability en Analytical Science, waarin de master is onderverdeeld, faciliteren dit. De samenwerking tussen de UvA en de VU zorgt ervoor dat de studenten zich in bijna elk vakgebied binnen de scheikunde kunnen specialiseren. Onze leden komen na hun opleiding terecht bij chemische bedrijven, maar ook bij consultancybedrijven of in de IT-sector. Als samenwerkingsmogelijkheden bieden wij bijvoorbeeld aan om een lezing te geven, een bedrijfsbezoek te organiseren of een logo en bedrijfsprofiel op onze website te plaatsen. Er kan ook gedacht worden aan de verspreiden van promotiemateriaal in onze verenigingskamer of onze ledenmail.

Voor meer informatie kunt u mailen naar partners@acdweb.nl