Cultureel: uit het leven van marionetten

De culturele uitjes volgen elkaar in spervuur tempo op en daarom is hier alweer de tweede van het jaar: uit het leven van marionetten van het wereldberoemde Internationaal Theater Amsterdam (Toneelgroep Amsterdam).

Uit het leven van marionetten draait om Peter Egerman, een succesvol zakenman met zijn leven op orde. Tenminste, totdat hij tijdens een bezoek aan een bordeel totaal de controle verliest en een prostitueé verkracht en vermoord. In korte, indringende scènes moeten de motieven van een gelegenheidsmoordenaar aan het licht worden gebracht en worden verstikkende maatschappelijke patronen van het vervangen van liefde met succes bloot gelegd.
Alhoewel de gebruikelijke bombastische en overweldigende enscenering van ITA plaats maakt voor een rustige en simplistische set, belooft het geroemde toneelspel van Toneelgroep Amsterdam een indrukwekkende avond te leveren, zoals blijkt uit de positieve recensies:

‘Met dit compacte en vlot gemaakte portret van een moordenaar heeft de groep een voorstelling in huis die nog jaren meekan. De esthetiek is clean en gelikt: korte scènes, lange stiltes, effectieve contrasten, ook vanwege het smaakvol ruisende geluidsdecor. Uit het leven van marionetten is helemaal Toneelgroep Amsterdam.’ – de Volkskrant ****

‘zelden zie je zulke intense en subtiele filmfragmenten zo goed samenvallen met de acteurs op de speelvloer (…) spannende en subtiele eerste theaterregie (…) de bijzonder gelaagde personages en de geweldadigheid die her en der zichtbaar is, maken nieuwsgierig naar een volgende voorstelling’ – Trouw ****

Waar: Stadsschouwburg Amsterdam (Leidseplein 26)
Wanneer: Donderdag 18 oktober, 19:30 bij schouwburg (voorstelling duurt 1:45 uur)
Kosten: €12,50
Inschrijven: https://goo.gl/forms/KPb9qDQ90Ma4TbUs1
ER ZIJN MAAR EEN BEPERKT AANTAL PLEKKEN DUS SCHRIJF JE SNEL IN!