Informatie nieuwe eerstejaars

Wat is het Amsterdams Chemisch Dispuut (ACD)?

Het Amsterdams Chemisch Dispuut (ACD) is de studievereniging voor studenten van de bachelor Scheikunde en de master Chemistry in Amsterdam. Het ACD ondersteunt de scheikundestudent van de UvA en de VU op de manier die hij/zij prefereert. Hiervoor biedt het ACD een groot aantal diverse activiteiten aan, zodat er voor ieder wat wils is. Naast activiteiten ondersteunt het ACD de studenten ook op vele andere manieren, zoals door boeken en andere studiebenodigdheden te verkopen. Daarnaast houdt de vereniging een uitgebreide tentamenbank bij voor vakken van zowel de bachelor als de master. Ook zijn de kamers van het ACD op beide universiteiten dé plek waar scheikundestudenten met elkaar samenkomen en samen kunnen leren, praten en/of ontspannen. Dit allemaal met het doel dat alle scheikundestudenten een welkom en fijn gevoel hebben tijdens hun studie!

Hoe kan ik lid worden?

Vind jij nou een van bovenstaand genoemde dingen of alles goed in de oren klinken? Dan kan je je via deze link aanmelden om lid te worden van het ACD! Op dit pagina staat ook meer informatie van waar je aan moet voldoen om ACD-lid te worden.

Hoe bestel ik studieboeken?

De leverancier voor studieboeken van het ACD is WO4YOU. Het gehele jaar kunnen boeken besteld worden via deze link. De aankoop zal dan verlopen via onze nieuwe leverancier: WO4YOU. Deze levert boeken aan via hun website, waar je kunt selecteren in welk jaar je zit en welke boeken je wil bestellen. Handig genoeg bevat deze boekenlijst ook de namen van de vakken waarvoor de boeken nodig zijn. Het mooiste is dat WO4YOU jouw aankoop aanlevert met 15 % korting in vergelijking tot andere leveranciers. Door de link op deze pagina te gebruiken, zorg je er ook voor dat WO4YOU weet dat je via ons je studieboeken koopt. Op deze manier brengen we via de boekverkoop ook nog eens geld voor het ACD binnen, zonder dat het jou iets extra kost!

Waar kan ik lab benodigdheden (labjas, veiligheidsbril en labjournaal) kopen?

Tijdens de Facultaire Introductie van de bachelor kunnen bachelorstudenten bij het ACD (voor een studentenprijsje) een labjas, veiligheidsbril en labjournaal kopen, die nodig zijn tijdens de opleiding. Je bent niet verplicht deze bij ons te kopen, maar je bent wel verplicht deze spullen te hebben gedurende je opleiding aan de UvA/VU. Je kunt bij ons met pin/creditcard betalen.

Na de Facultaire Introductie is het mogelijk voor zowel bachelor- als masterstudenten om een labjas, veiligheidsbril en molecuul-bouwdoos bij het bestuur te kopen in het ACD-hok op de UvA (Science Park A0.09). Een nieuw labjournaal kun je alleen kopen bij de ESC-balie van de UvA op Science Park.