Pauw Academy

Namens de makers van het televisieprogramma talkshow Pauw heb ik het genoegen u te mogen uitnodigen om deel te nemen aan een nieuw studentenprogramma, de Pauw Academy. Ons doel: verschillende mensen een professionele praktijkervaring bieden bij een dagelijkse talkshow en hen de kans geven zelf een televisieprogramma te maken. Daarbij mag er gebruik gemaakt worden van onze studio en techniek en zullen er professionals aanwezig zijn ter begeleiding. Later op de avond zal de groep de live-uitzending van Pauw meemaken.

Afgelopen seizoenen hebben wij Pauw Academy meerdere keren uitgevoerd en veel enthousiaste reacties ontvangen vanuit BNN-VARA en vanuit de groepen die het uitgevoerd hebben. Groepen uit Amsterdam, Utrecht, Haarlem, Rotterdam, Leiden en zelfs Tilburg en Brussel hebben al deelgenomen.

Wat houdt de Pauw Academy in?
Jullie krijgen van Pauw een lespakket met daarin een gedetailleerde uitleg over het produceren van een eigen televisieprogramma.
Jullie bereiden je met deze informatie voor op een eigen talkshow van 15 minuten. Hierin zijn jullie geheel vrij qua content. Zo mogen jullie ook zelf een leader, instarts en DLS’en (foto’s in achtergrondschermen in de studio) maken/zoeken en naar ons opsturen.
Op de avond zelf zullen jullie met behulp van professionals de talkshow opnemen (de hele crew zoals de regisseur, opnameleider en cameramannen zijn aanwezig). Na de opname krijgen jullie een rondleiding achter de schermen en kunnen er vragen gesteld worden aan een redacteur of producer die jullie zal uitleggen hoe een dag op de redactie bij Pauw eruit ziet.
Vervolgens zitten jullie allemaal de uitzending van Pauw bij.
De opname van jullie eigen talkshow zal binnen 48 uur opgestuurd worden.
Via deze link kunt u de trailer bekijken van de Pauw Academy: http://pauw.vara.nl/media/344781 .