Bladcommissie

 

Gemiddelde tijdsdruk: ∆

Gemiddelde samenstelling: Goede mix uit alle jaarlagen (bachelors en masters)

Algemene beschrijving

De bladcommissie is verantwoordelijk voor de uitgave van de ACiD, het periodiek van het ACD. De ACiD wordt vier keer per collegejaar uitgegeven en verstuurd naar alle leden en donateurs van het ACD. In de ACiD kom je allemaal foto’s tegen van onze borrels, feesten, activiteiten, lezingen en excursies. Maar ook allemaal nieuws en weetjes uit scheikunde land, interviews met studenten, onderzoekers, bedrijfsmensen en professoren kun je vinden in ons blad. Voeg daar nog wat leuke quotes en feitjes over onze borrels aan toe en je komt al aardig in de richting van een volwaardige editie van ACiD.

Is deze commissie iets voor mij?

Natuurlijk, is de bladcommissie perfect voor mensen die houden schrijven en het maken van mooie artikelen. Maar dat is niet het enige wat wij doen. Als je het leuk vindt om achter alle nieuwtjes en feitjes van onze vereniging en zijn leden te komen of om professoren, onderzoekers en mensen uit het bedrijfsleden te interviewen dan zit je hier ook goed op zijn plek. En vergeet de foto’s niet! We hebben ook mensen nodig om leuke foto’s te zoeken uit al het materiaal wat wij van de excursies, borrels, feestjes en andere activiteiten hebben.

Voorbeeld van onze commissie

In juli 2017 heeft de bladcommissie de eerste luxury edition/ACD Quote uitgebracht. Deze ACiD stond helemaal in het teken van luxe en de beste quotes van onze leden. Artikelen over diamanten uit pindakaas en kroonethers, een interview over de scheikunde achter cosmetica en de quote 5 van de meest vermogende ACD’ers zijn een paar voorbeelden uit het blad. Oftewel, een gevarieerd blad met voor eenieder wat wils.
Leden: Anne-Fay de Jong, Riann van Diest, Anna May Inzenhofer, Jiri Sanramat, Fenna Roest, Myrthe Zwart, Janne van Asselt

De bladcommissie is te bereiken via het volgende mailadres: Blad@acdweb.nl.