Werk vinden & je CV schrijven. Hoe pak je het aan?

Er komt weer een bijzondere bijeenkomst bij Oriëntatie Scheikunde aan: op 8 april komt het LAC (Loopbaan Advies Centrum) om de bijeenkomst over CV en solliciteren te geven.

Deze bijeenkomst gaat over het vinden van een stage of werk na je studie. Daarbij zoomen we in op de rol van het CV in dit proces.

Hoe vind je zo effectief mogelijk passend werk na je studie? Waar kun je beginnen en wat komt erbij kijken? Het ligt voor de hand om vacatures te gaan zoeken online. Maar waar vind je die? En is dit wel de handigste manier?

Een CV is in elk geval een handig hulpmiddel om je ervaringen in kaart te brengen en om een werkgever te kunnen overtuigen van jouw geschiktheid. Een CV geeft niet alleen een terugblik op wat je gedaan hebt, maar vooral richting aan je toekomst. En daarom beginnen we bij jou. Wat zijn jouw kernkwaliteiten en wat zijn jouw interesses? Welke ervaringen heb je al op gedaan en waar zou je naartoe willen? Als je nog niet precies weet wat je zoekt in een baan kun je ook alvast aan je CV beginnen. Je zult zien dat het structuur biedt om over jezelf na te denken. Vervolgens bespreken we hóe je deze kwaliteiten en ervaringen op zo’n manier kunt presenteren dat het aanspreekt voor je toekomstige werkgever. Ook bespreken we waar een werkgever op let bij het scannen van CV’s.

Het laatste deel gaat over promoveren. Als je interesse hebt om te gaan promoveren, hoe vind je dan vervolgens een promotieplaats die bij je past? Hoe pak je dat eigenlijk aan?

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 8 april van 15-17 uur in zaal H0.08, en wordt verzorgd door Vera Maliepaard van het Loopbaan Advies Centrum (LAC).